Turfstekersmarkt 2019

De Turfstekersmarkt en de seniorenmarkt worden gezamenlijk georganiseerd op 14 september: gezelligheid en muziek in het centrum van Heerenveen!

De Turfstekersmarkt ging begin jaren tachtig van de vorige eeuw van start en groeide al snel uit tot een begrip. De naam was ontleend aan het feit dat Heerenveen uit turfwinning is ontstaan. Naast het aanbod van de kraamhouders waren vooral de demonstraties van oude ambachten gezichtsbepalend voor de markt. In samenwerking met het museum Willem van Haren werd bijvoorbeeld getoond hoe de verwerking van turf destijds in z’n werk ging. Daarnaast waren er klompenmakers, rietvlechters en weefsters aan het werk te zien. Er was volop muziek en al die onderdelen bij elkaar zorgden ervoor dat op de derde donderdag in september tienduizenden bezoekers naar Heerenveen kwamen. In de loop der jaren verdwenen de oude ambachten langzamerhand van de markt en wat overbleef was een gewone braderie. En uiteindelijk zou ook die sneuvelen. Het initiatief om de markt vanaf 2015 een tweede leven te geven, werd met enthousiasme begroet!

Ook dit jaar zullen kooplui en winkeliers vanuit tientallen kramen door het gehele centrum hun waar aanbieden. Daarnaast zijn er weer oude ambachten te bewonderen. Een stadsomroeper houdt u op de hoogte van de laatste koopjes in het centrum.

De Seniorenmarkt

Tijdens De Seniorenmarkt zullen verschillende bedrijven, instellingen en organisaties aandacht vragen voor producten en informatie die te maken hebben met SENIOREN (50+).